1. Hipy – Suc Ecologic din Cătină Albă

Hipy – Suc Ecologic din Cătină Albă este un produs BIO. Certificarea ecologică este garanţia unui produs fără chimicale, de calitate superioară, fără niciun conservant artificial.

Conţinut: 100% suc şi pulpă din fructe ecologice de cătină albă. Sucul este obţinut prin presare la rece. FĂRĂ adaos de apă, zahăr sau conservanţi, nepasteurizat (netratat termic).

Metodă de conservare: congelare rapidă.

Recomandări de consum: se poate consuma în formă concentrată (cu sau fără miere de albine), diluat cu apă sau cu alte lichide (suc de mere, suc de caise etc.) ori ca o alternativă la limonadă. De asemenea este foarte apreciat în cocktail-urile de fructe sau in smoothie-uri. Se consumă dimineaţa sau în prima parte a zilei deoarece are un puternic efect energizant..

CANTITATEA ZILNICĂ RECOMANDATĂ:

• Adulţi: 50 ml de 1 - 2 ori/zi în cure de 30 zile, de 2 - 3 ori/an (sau 20 - 30 ml de 2 ori/zi continuu, cu pauză de 30 zile la fiecare 3 luni)

• Copii peste 3 ani: 20 ml de 1 - 2 ori/zi în cure de 30 zile, de 3 - 4 ori/an (sau 10 ml de 2 ori/zi continuu, cu pauză de 30 zile la fiecare 4 luni)

• Copii 1 - 3 ani: 5 - 10 ml 1 administrare/zi în cure de 30 zile, de 3 ori/an. (Se administrează cu prudenţă pentru a preîntâmpina posibilele reacţii alergice la această vârstă).

Între produsele alimentare de calitate superioară, cătina are un loc fruntaș dovedindu-se a fi un adevarat miracol nutritiv. Atât credinţa populară cât și cercetările știinţei susţin efectele benefice ale consumului fructului de cătină. Fructul de cătină albă (Hippophae rhamnoides), denumit şi “ginsengul românesc”, conţine în concentraţii importante aproape toate vitaminele, mineralele și grăsimile esenţiale necesare organismului.

Vitamine: C, β-caroten, B1, B2, B6, B9, E, K, P, PP și minerale: fosfor, calciu, magneziu, potasiu, fier, sodiu. In plus, fructul de cătină se mai poate lăuda prin compoziția crescută de substanţe antioxidante și mulţi alţi fitonutrienţi: acizi organici cum sunt acizii ursolic, malic și succinic precum și flavonoizi identici cu cei din Ginko Biloba.

Bogăţia de ingrediente bioactive, fiecare cu acţiunea sa specifică, fac din fructul de cătină un super-aliment ce s-a dovedit conform studiilor, un adjuvant important în tratamentul pentru multiple afecţiuni, având efecte benefice: vitaminizant, mineralizant, tonifiant general, antianemic, imunostimulator, antioxidant, protector coronarian și hepatic, regenerator al pigmenţilor retinieni, antiinflamator, decongestiv și antiseptic la nivelul mucoasei nazale astfel ajutând în stările gripale, previne scleroza, apariţia proceselor tumorale și accelerarea procesului de îmbătrânire și nu în ultimul rând s-a dovedit a fi de un real folos în tratamentul asteniei, nevrozelor și depresiei.

2. Hipy - Suc Ecologic din Cătină Albă cu Miere

Hipy – Suc Ecologic din Cătină Albă cu Miere este un produs BIO. Certificarea ecologică este garanţia unui fără chimicale, de calitate superioară, fără niciun conservant artificial.

Conţinut: 75% suc şi pulpă din fructe ecologice de cătină albă presate la rece, 25% miere de salcâm ecologică. FĂRĂ adaos de apă, zahăr sau conservanţi, nepasteurizat (netratat termic).

Gramaj punguţă: 340 g.

Metodă de conservare: congelare rapidă.

Recomandări de consum: se poate consuma în formă concentrată, diluat cu apă ori ca o alternativă la limonadă. De asemenea este foarte apreciat în cocktail-urile de fructe sau in smoothie-uri. Se consumă dimineaţa sau în prima parte a zilei deoarece are un puternic efect energizant.

CANTITATEA ZILNICĂ RECOMANDATĂ:

• Adulţi: 60 ml de 1 - 2 ori/zi în cure de 30 zile, de 2 - 3 ori/an (sau 30 - 35 ml de 2 ori/zi continuu, cu pauză de 30 zile la fiecare 3 luni)

• Copii peste 3 ani: 30 ml de 1 - 2 ori/zi în cure de 30 zile, de 3 - 4 ori/an (sau 15 ml de 2 ori/zi continuu, cu pauză de 30 zile la fiecare 4 luni)

• Copii 1 - 3 ani: 10 - 15 ml 1 administrare/zi în cure de 30 zile, de 3 ori/an. (Se administrează cu prudenţă pentru a preîntâmpina posibilele reacţii alergice la această vârstă).

Efectele benefice ale consumului sucului de cătină le știi deja. La ele se adaugă cele ale mierii ecologice de salcâm.

Mierea de salcâm este un tip de miere foarte parfumat datorită conţinutului mare de fructoză. Are o textură fină și un gust plăcut, delicat, fiind sortimentul cel mai ușor de asimilat și digerat de către organism, oferind foarte multe beneficii, substanţe nutritive și bio-active, dar și multă energie.

Mierea de salcâm este declarată „hrană vie” datorită numărului impresionant de substanţe nutritive pe care le conţine, 435 la numar. Printre acestea se numară vitaminele B1, B2, B,6, B12, B9 (acid folic); enzime, fitohormoni (hormoni vegetali), acizi, flavonide (substanţe antioxidante), dextrină, factori antibiotici, dar și substanţe minerale (calciu, potasiu, siliciu, magneziu, sodiu, fosfor, cupru, calciu și sulf).

Mierea de salcâm are pH-ul 4 și o valoare energetică de circa 310 kcalorii/100 de grame.

Mierea de salcâm are acţiuni energizante, tonifiante, laxative, emoliente, expectorante, antiseptice, diuretice, sedative, antianemiante, stimulează digestia, curaţă ficatul, reglează tranzitul intestinal, îmbunătăţeste activitatea inimii și a sistemului circulator, ajută la refacerea organismului după efort, combate oboseala, stimulează sistemul imunitar și creste numărul de globule roșii din sânge.