Hipy – Suc Ecologic din Cătină Albă

Hipy – Suc Ecologic din Cătină Albă este un produs BIO. Certificarea ecologică este garanţia unui produs fără chimicale, de calitate superioară, fără niciun conservant artificial.

Conţinut: 100% suc şi pulpă din fructe ecologice de cătină albă. Sucul este obţinut prin presare la rece. FĂRĂ adaos de apă, zahăr sau conservanţi, nepasteurizat (netratat termic).

Metodă de conservare: congelare rapidă.

Recomandări de consum: se poate consuma în formă concentrată (cu sau fără miere de albine), diluat cu apă sau cu alte lichide (suc de mere, suc de caise etc.) ori ca o alternativă la limonadă. De asemenea este foarte apreciat în cocktail-urile de fructe sau in smoothie-uri. Se consumă dimineaţa sau în prima parte a zilei deoarece are un puternic efect energizant..

CANTITATEA ZILNICĂ RECOMANDATĂ:

• Adulţi: 50 ml de 1 - 2 ori/zi în cure de 30 zile, de 2 - 3 ori/an (sau 20 - 30 ml de 2 ori/zi continuu, cu pauză de 30 zile la fiecare 3 luni)

• Copii peste 3 ani: 20 ml de 1 - 2 ori/zi în cure de 30 zile, de 3 - 4 ori/an (sau 10 ml de 2 ori/zi continuu, cu pauză de 30 zile la fiecare 4 luni)

• Copii 1 - 3 ani: 5 - 10 ml 1 administrare/zi în cure de 30 zile, de 3 ori/an. (Se administrează cu prudenţă pentru a preîntâmpina posibilele reacţii alergice la această vârstă).

Între produsele alimentare de calitate superioară, cătina are un loc fruntaș dovedindu-se a fi un adevarat miracol nutritiv. Atât credinţa populară cât și cercetările știinţei susţin efectele benefice ale consumului fructului de cătină. Fructul de cătină albă (Hippophae rhamnoides), denumit şi “ginsengul românesc”, conţine în concentraţii importante aproape toate vitaminele, mineralele și grăsimile esenţiale necesare organismului.

Vitamine: C, β-caroten, B1, B2, B6, B9, E, K, P, PP și minerale: fosfor, calciu, magneziu, potasiu, fier, sodiu. In plus, fructul de cătină se mai poate lăuda prin compoziția crescută de substanţe antioxidante și mulţi alţi fitonutrienţi: acizi organici cum sunt acizii ursolic, malic și succinic precum și flavonoizi identici cu cei din Ginko Biloba.

Bogăţia de ingrediente bioactive, fiecare cu acţiunea sa specifică, fac din fructul de cătină un super-aliment ce s-a dovedit conform studiilor, un adjuvant important în tratamentul pentru multiple afecţiuni, având efecte benefice: vitaminizant, mineralizant, tonifiant general, antianemic, imunostimulator, antioxidant, protector coronarian și hepatic, regenerator al pigmenţilor retinieni, antiinflamator, decongestiv și antiseptic la nivelul mucoasei nazale astfel ajutând în stările gripale, previne scleroza, apariţia proceselor tumorale și accelerarea procesului de îmbătrânire și nu în ultimul rând s-a dovedit a fi de un real folos în tratamentul asteniei, nevrozelor și depresiei.