1. Despre Hipy

Sucurile Ecologice din Cătină Albă Hipy (Suc de Cătină și Suc de Cătină cu Miere) sunt produse unice pe piaţa românească impunându-se prin caracteristici importante, susţinute de analize de laborator și certificări obţinute în urma inspecţiilor efectuate periodic de către organismele abilitate.

- Sucurile Hipy sunt BIO/certificate ecologic!

Fructele de cătină provin din cultură românească de cătină cu certificare ecologică, lipsa substanţelor chimice fiind verificată și analizată periodic de CERTROM – Organismul de Inspecţie și Certificare Ecologică. Mierea de salcâm folosita pentru Sucul de Cătină Hipy cu Miere este, de asemenea, ecologică.

- Sucurile Hipy sunt românești și folosesc DOAR suc de fructe de cătină albă din cel mai bun soi!

Plantaţia de 20 de hectare este situată în comuna Popricani, judeţul Iași şi este cultivată doar cu cătină albă ecologică din soi nemţesc certificat: Orange Energy. Fructele de cătină se recoltează la început de toamnă, eşalonat, atunci când fructul a atins greutatea optimă şi conţinutul său în substanţe active este maxim. Hipy conţine DOAR sucul şi pulpa din fructele de cătină albă, fără adaos de apă, zahăr sau conservanţi. Din acest motiv sucul Hipy este acrişor, tulbure natural şi are consistenţa unui nectar.

- Sucurile Hipy folosesc cea mai bună metodă de conservare: congelarea!

Sucul ecologic de cătină Hipy se obţine doar prin presare la rece, fiind ambalat în pungi speciale și congelat rapid la -32℃. Spre deosebire de pasteurizare, congelarea îi menţine ridicată calitatea nutriţională şi îi păstrează nealterate toate proprietaţile. De ce este foarte important acest aspect? Mare parte din puterea vindecătoare a cătinei stă în conţinutul uriaş de vitamina C: de zece ori mai mare decât a citricelor! Dar vitamina C este termolabilă. Asta înseamnă că prin pasteurizare sau ridicarea la o temperatură înaltă vitamina C se pierde în proporţie mare (cca 80%). Sucul de cătină “Hipy” este procesat la rece și congelat rapid pastrând nealterate calităţile fructelor proaspete.

2. Recomandări de consum

Sucurile Hipy se pot consuma în formă concentrată (cu sau fără miere de albine), diluate cu apă sau cu alte lichide (suc de mere, suc de caise etc.) ori ca o alternativă la limonadă. De asemenea sunt foarte apreciate în cocktail-urile de fructe sau in smoothie-uri. Se consumă dimineaţa sau în prima parte a zilei deoarece au un puternic efect energizant.

CANTITATEA ZILNICĂ RECOMANDATĂ:

Pentru HIPY SUC DE CĂTINĂ:

• Adulţi: 50 ml de 1 - 2 ori/zi în cure de 30 zile, de 2 - 3 ori/an
(sau 20 - 30 ml de 2 ori/zi continuu, cu pauză de 30 zile la fiecare 3 luni)

• Copii peste 3 ani: 20 ml de 1 - 2 ori/zi în cure de 30 zile, de 3 - 4 ori/an
(sau 10 ml de 2 ori/zi continuu, cu pauză de 30 zile la fiecare 4 luni)

• Copii 1 - 3 ani: 5 - 10 ml 1 administrare/zi în cure de 30 zile, de 3 ori/an.
(Se administrează cu prudenţă pentru a preîntâmpina posibilele reacţii alergice la această vârstă).

Pentru HIPY SUC DE CĂTINĂ CU MIERE:

• Adulţi: 60 ml de 1 - 2 ori/zi în cure de 30 zile, de 2 - 3 ori/an
(sau 30 - 35 ml de 2 ori/zi continuu, cu pauză de 30 zile la fiecare 3 luni)

• Copii peste 3 ani: 30 ml de 1 - 2 ori/zi în cure de 30 zile, de 3 - 4 ori/an
(sau 15 ml de 2 ori/zi continuu, cu pauză de 30 zile la fiecare 4 luni)

• Copii 1 - 3 ani: 10 - 15 ml 1 administrare/zi în cure de 30 zile, de 3 ori/an.
(Se administrează cu prudenţă pentru a preîntâmpina posibilele reacţii alergice la această vârstă).

ATENȚIONĂRI:

• Consumul de cătină nu are contraindicații.

Dar, pentru bolnavii cu colecistită acută, pancreatită și diaree cronică se limitează sau se oprește consumul de suc de cătină atunci cand apar simptome de intoleranţă.

Iar în cazul afectării tubului digestiv (de exemplu gastrite, ulcere gastrice sau duodenale) sucul de cătină se administrează ½ din doza recomandată și diluat în apă sau în timpul meselor.

Recomandările noastre nu exclud consultul medical de specialitate atunci când organismul dvs. vă oferă semnale că a pierdut starea de bine. Așadar, diagnosticând afecţiunea și primind sfatul competent poti ști când, cât și pe ce perioadă poţi consuma sucul de cătină.